Edellisestä postauksesta on jo aikaa. Haluatteko kuulla tekosyitä? Ei se mitään, kerron ne silti.

Ensin tuli yskä. Enkä tarkoita kevyttä kenttäyskää, vaan keuhkoputkia vihlovaa köhää, joka siirtyi yökaudet vaivanneen ärsytysyskän kautta limaiseksi rohinaksi. Se kesti kolme viikkoa*. Kahden viikon jälkeen yritin käydä juoksemassa, mutta sain turvautua astmalääkkeeseen jo lämmittelyvaiheessa. Selvä vinkki siitä, että sairaana pitäisi korkeintaan mielikuvaharjoitella**.

Yskän jälkeen tuli mahatauti, joka kiersi kaikki perheenjäsenet. Ei siitä sen enempää, ette taatusti halua kuulla ***.

Toissapäivänä pääsin vihdoin kuntosalille. Nappasin aamulla pyykkitelineeltä treenihousuni ja tungin ne muiden tarpeellisten kamojen kanssa kassiin. Pukuhuoneessa tajusin, että housuista puuttuu kiristysnyöri. Ilmeisesti pesukone oli lingonnut sen irti ja armas aviomieheni, joka poikkeuksellisesti pesi pyykkiä, unohti kertoa minulle että naru löytyy pyykkitelineen toisesta päästä.

Olin toiveikkaalla tuulella. Yritin juosta. Housut valuivat koko ajan alaspäin ja kun yritin pitää niitä toisella kädellä ylhäällä, löin kyynärpääni juoksumaton kaiteeseen.

Ihan kuin karma yrittäisi sanoa minulle jotakin ****. Koska olen vähän hidas hoksaamaan, olen menossa kuntosalille taas huomenna. Lyödäänkö vetoa, että A) lapsiparkki on tupaten täynnä ja kyllästyn jonottamaan kahden kitisevän kakaran kanssa, tai B) toinen kitisevistä kakaroista saa taas korvatulehduksen ja lapsiparkin sijaan jonotamme tk-päivystyksessä *****.

Lisää tekosyitä tarjolla mahdollisesti tiheämmällä päivitystahdilla *****.

 

* joiden ajan minä ja mieheni mätkimme toisiamme tyynyillä jok'ikinen yö ja valitimme, ettemme saa nukuttua toisen yskimiseltä. Tekee gutaa parisuhteelle.

** tein sitä sohvalla suklaalevyn kanssa. Paljon miellyttävämpää kuin oikea juokseminen.

*** mutta kerron kuitenkin vielä sen, että neljän päivän sairastamisen jälkeen pakotin mieheni lääkäriin. Oireet katosivat lääkärin odotushuoneessa. Toimii näköjään muillakin kuin korvakipuisilla lapsilla.

**** "Hanki henkselit?" "Pese itse pyykkisi?"

***** Aina, kun mieheni on viikonlopun poissa, päädyn lasten kanssa päivystykseen. Universaali luonnonlaki.

*****  *koputtaa puuta*