Maksan liikuntakeskuksen jäsenyydestä liki 70 €/kk. Luulisi sillä saavat kunnon juoksumattoja.

Viime sunnuntaina vaihdoin laitetta kolme kertaa, ja päädyin lopulta sellaiseen jonka sykemittari ei toiminut. Ensimmäinen piti kaameaa kolinaa, toinen oli tasapainotettu väärin ja se klonksui epämiellyttävästi puolelta toiselle *, kolmannesta puuttui radiokanavavalitsin ja neljännessä sykemittari arpoi lukemia itsekseen. Viidennellä matolla sykemittari ei antanut mitään lukemia, mutten jaksanut enää vaihtaa laitetta **. Enkä oikeastaan rytmitä juoksua sykkeen mukaan, niitä lukemia vaan on kiva välillä vilkaista.

Keskiviikkona juoksin juoksumatolla 7 + 5 + 4 minuuttia. Olen ottanut tavaksi jäädä salille venyttelemään*** juoksun ja kuntosalitreenin jälkeen, ja kinannut mieheni kanssa venyttelyn hyödyllisyydestä****. Olen kinannut hänen kanssaan myös urheiluvammoista. Minun mielestäni hikitreenin jälkeinen lihaskipu, revähtymä tai rasitusmurtuma on urheiluvamma. Hän laskisi siihen kategoriaan myös rakot kämmenissä, jotka syntyvät kun pelaa golfia ilman hanskaa *****. Lapset vain nauravat sananvaihdollemme. Ja poika on alkanut osoittaa mielenkiintoa golfia kohtaan. Mihin tämä maailma on menossa?

 

* tunne, että maa tärähtelee jalkojesi alla juostessa, ei ole niitä maailman mukavimpia. Jotenkin ajatukset aina kiertyvät vaa'an lukemiin.

** ja lisäksi vaihtoehdot alkoivat käydä vähiin. Vapaana olisi ollut laite todella hikisen miehen vierestä, todella laihan naisen vierestä ja ihan seinän vierestä, johon onnistun aina lyömään kyynärpääni.

*** vaikka venyttelypaikka on kahvakuulatreenipisteen vieressä, ja pelkään aina saavani kuulasta päähän. Kahvakuulailijat ovat jotenkin maanisen näköisiä heilautellessaan niitä metallimötiköitä. Entä, jos käsi hikoaa ja ote lipeää? Sillä vauhdilla ja voimalla kuula menee taatusti seinästä läpi.

**** hän sitaaraa aina Tieteen Kuvalehden artikkelia, jossa todettiin että voimakas venyttely rankan urheilusuorituksen jälkeen ei ole hyväksi. Minä vastaan silkkaa häijyyttäni, ettei golf ole rankkaa, eikä oikeastaan urheiluakaan.

***** Olen pilkannut golfia niin pitkään ja hartaasti, että päädyn varmasti lajin himoharrastajaksi.