Eilen kävelin ohjelman mukaisesti puolen tunnin lenkin. Yritin ensin juosta, mutta pohkeet tuntuivat kireiltä ja niihin alkoi jo parin minuutin jälkeen sattua. Veikkaan, että 8 tuntia päivässä korkokengillä jättää jälkensä *. Vaihdoin kävelyyn ja kotiin tultuani venyttelin jalat kunnolla.

Ulkona kävely oli muutenkin tylsä kokemus. Jatkuvia ylä- ja alamäkiä, liikennevaloissa seisoskelua ja maanisten pyöräilijöiden väistelyä. Siitepölyallergia vaivasi ja lääkkeestä huolimatta sain niistää jatkuvasti. Ja kova tuuli humisi kuulokkeissa syöden puolet äänikirjan sanoista **. Me not like.

Tänään menin kuntosalille ja ohjelman mukaisesti juoksin 7+7 minuuttia. Ennen juoksujaksoja kävelin muutaman minuutin, koska unohdin astmalääkkeen kotiin ja halusin ottaa rauhallisemmin. Pystyin kuitenkin juoksemaan lujempaa kuin edellisellä kerralla (nopeussäätö 7,6 - 8) eikä jalkoihin koskenut. Keuhkoihin kyllä pisti, ja varsinkin tuo jälkimmäinen 7-minuuttinen oli aika tuskainen. 2 minuuttia ennen loppua kengännauhat aukesivat ja sain hyvän syyn pysähtyä hetkeksi. Solmin nauhat _todella_ huolellisesti ***, jonka jälkeen juoksin loput huomattavasti kevyemmin. Enkä taaskaan kuollut juoksumaton viereen, vaan jaksoin vielä puoli tuntia lihaskuntolaitteissa.

Juoksumattolaitteessa on sykemittari, joka mittaa sykkeen kun laittaa molemmat kädet yhtä aikaa mittausauntureille. Laitteessa oli jotain vikaa, sillä se ilmoitti mystisiä sykelukemia silloinkin kun käteni vispasivat epätoivoisesti kaukana antureista. Viimeiset minuutit juoksin näköjään syykkeellä 42 lyöntiä/minuutti. Ja tämä siis etämittauksena ilman fyysistä kosketusta. Kyllä tekniikka on ihmeellistä!

 

* puhumattakaa niistä henkisistä hiertymistä, jotka syntyvät jatkuvan sukkahousujen käytön seurauksena.
 
** välillä oli pakko kelata taaksepäin ja tarkistaa, kuka suuteli ja ketä. Jotkut kohtaukset olivat paljon mielenkiintoisempia väärin kuultuina.
 
*** sillä olisihan se oikeasti vaarallista horjahdella juoksumatolla kengännauhat auki. Jos nauha jää juoksumaton ja laitteen väliin, päädyn kokovartalokipsiin ja se saattaisi haittaitata kehitystäni juoksijana.